Support

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Fettsugning

Fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp som utförs i syfte att avlägsna fett från lokala fettdepåer på kroppen som inte svarar på diet eller träning.

Om fettsugning

Varje människa föds med ett visst antal fettceller som ändrar storlek vid upp eller nedgång av vikt. Via en fettsugning avlägsnas fettceller och antalet minskar lokalt och de återbildas inte, vilket gör resultatet permanent förutsatt att man är viktstabil. Det är lätt att bli fixerad vid volymer och mängden fett som sugs ut men för resultatet är det fettet som lämnas kvar som är viktigast. Det måste vara jämnt och i ett lagom tjockt lager för att det ska se naturligt ut och för att undvika framtida besvär.

Fettsugning med laserassistans (Smartlipo) lanserades först av oss på Estetikum i Uppsala via Överläkare Vilyam Melki redan 2004. Vi betraktas som referensklinik inom fettsugning under lokalbedövning i Sverige och erbjuder numera samtliga fettsugningsmetoder som finns ute på marknaden.

Vi kan stolt säga att vi har det största antalet utförda operationer i Norden inom laserassisterad fettsugning (Smartlipo). Enligt oss är laserassisterad fettsugning (Smartlipo) ett utmärkt alternativ på marknaden inom fettsugning/kroppsformande kirurgi. Dock har vi valt att bredda oss ytterligare inom området och erbjuder flera fettsugningsalternativ.

Vår Specialistklinik inom fettsugning har sitt säte i Uppsala, Dag Hammarskjölds Väg 10 C, och våra operationer utförs och ansvaras av överläkare med specialistkompetens och mångårig erfarenhet.

Först och störst inom fettsugning (Smartlipo)

Estetikum introducerade Smartlipo, laserassisterad fettsugning, som första klinik i Sverige redan 2004 i Stockholm. Grundaren till Estetikum (fd Laser & Estetik) heter Vilyam Melki och är den som fortfarande opererar i Uppsala. Överläkare Vilyam Melki har genomfört över 3 000 fettsugningar genom åren och är den som vidareutbildat övriga kirurger inom Estetikum. Vår huvudbas finns i Uppsala och konsultationer erbjuds även i Norrköping. Vårt upptagningsområde är dock betydligt större än så och idag kommer majoriteten av patienterna utanför Uppsala, från framförallt Stockholm, Västerås, Gävle, Enköping, Sundsvall, Umeå, Luleå och till och med från sydliga städer som Malmö och Göteborg. Närheten till Stockholm gör det enkelt att ta flyg till oss för vidaretransport till Uppsala. Bland de vanligaste områdena som behandlas är fettsugning av rygg, fettsugning på mage, fettsugning av ridbyxlår, fettsugning av midja, fettsugning av bakrygg, fettsugning av rumpa och fettsugning på haka och priserna vi erbjuder är konkurrenskraftiga givet de fördelar som finns med fettsugning under lokalbedövning och i synnerhet med Smartlipo-tekniken.

Estetikum erbjuder följande fettsugningsmetoder

Laserfettsugning

Vid laserfettsugning använder man sig av en tunn sond som avger laserljus vars funktion är att tillföra energi som värmer upp fettvävnaden, bränner mindre kärl och stimulerar till att huden drar ihop sig. Kroppen absorberar sedan det skadade fettet. Enbart laserfettsugning har inte visat sig fungera väl och på Estetikum används en särskild lasermetod, framtagen för ändamålet som ett komplement till fettsugning, enligt beskrivningen nedan, och inte som en enskild metod.

Laserassisterad fettsugning (Smartlipo)

Laserassisterad fettsugning (Smartlipo) går till som så att man använder den tunna sonden som avger laserljus försiktigt och begränsat för att mjuka upp fettvävnaden, vilket möjliggör en obehagsfri fettsugning i lokalbedövning. Den uppmjukande laserbehandlingen kombineras sedan med MicroaAire fettsugning (PAL) för bättre resultat. Sammantaget medför detta att patienten blir mindre blå och svullen efter ingreppet, upplever fortare återhämtning och ett jämnare resultat med mindre hudöverskott. Estetikum var först i Sverige med att introducera Smartlipo och har sedan dess utvecklat tekniken vidare. Vår kirurg, Överläkare Vilyam Melki, är pionär inom Smartlipo och bland de kirurger i Skandinavien som utfört flest fettsugningsingrepp sedan början av 2000-talet.

Traditionell fettsugning

Går precis som namnet antyder ut på att suga ut fett och till hjälp har kirurgen smala kanyler med hål i som kopplas till en pump. Via en fram och tillbaka rörelse av kirurgen förs fettet in genom hålen i kanylen och vidare till en behållare som är kopplad till en pump. Innan själva fettsugningen börjar, injiceras det en vätska i området som innehåller bl.a. bedövningsmedel och adrenalin, vilket möjliggör fettsugning utan narkos med minskad blödning.

BodyTite (radiofrekvensfettsugning)

BodyTite är en relativt ny teknik inom fettsugning i Sverige. Det är en vidareutveckling av fettsugning med tillförd energi. Energin i form av radiovågor som avges från fettsugningskanylen monitoreras hela tiden och styrs via en elektrod som befinner sig på hudytan. Energin från radiovågorna smälter fettet, bränner mindre kärl och stimulerar till att huden drar ihop sig. Samtidigt är inte kanylen lika flexibel som den lasersond som Smartlipo använder, varför Smartlipo kan vara att föredra på vissa områden.

Body-jet (vattenassisterad fettsugning)

Denna fettsugningsteknik är också relativt ny på marknaden och används för kroppsskulptering och fettransplantation. Här använder kirurgen en kanyl som sprutar ut en solfjäderformad stråle med salt och bedövningslösning som lösgör fettet och suger upp fettet i hål som finns på kanylens sidor. Till skillnad från laser- eller radiofrekvensfettsugning skonas fettet med Body-jet och fettet kan sedan transplanteras till andra områden på kroppen t.ex. brösten.

MicroAire (power assisted liposuction)

MicroAire är en maskin som kopplas till fettsugningskanylen och gör att kanylen vibrerar varvid fettet lossnar lättare med mindre vävnadsskada och större precision. Metoden kan med fördel kombineras med laserassisterad fettsugning (Smartlipo) och BodyTite för att snabbare och effektivare suga ut fettet.

Skintightening (Hudåtstramning)

En viktig del av ingreppet med Smartlipo är att få huden vid det behandlade området att dra ihop sig så mycket som möjligt efter ingreppet för att förhindra överflödig/hängande hud. Estetikum har genom åren vidareutvecklat en egen metod, L.A.M.M © (Liposuction Ad Modum Melki), där Smartlipotekniken kombineras med sk mekanisk Skintightening,för att ytterligare förbättra den postoperativa hudåtstramande effekten. Vi har sett både från våra egna behandlingar samt internationella studier att denna metod spelar en avgörande roll för slutresultatet. Aestethic Surgery Journal publicerade 2010 en artikel som påvisade att tre månader efter utfört ingrepp var hudåtstramningen 54% bättre jämfört med den traditionella fettsugningen.

Kompletterande behandlingar

Massage av operationsområdet i samband med fettsugning (oavsett metod) är också viktigt och den bästa tekniken är LPG Endermologie. LPG ökar blodgenomströmningen av vävnaden och minskar risken för djupa ärrbildningar och snabbar på läkningen. Vi rekommenderar 4-8 behandlingar med start två till åtta veckor efter en fettsugning.

Vanliga fettsugningsområden?

Ett av de vanligaste områdena är fettsugning av mage. Priset för fettsugning av hela magen är mellan 30-50 000 kr och bestäms efter konsultation med kirurgen. Generellt bestäms priset för fettsugning av fettmängd och hudkvalitet. Andra vanliga områden är fettsugning av haka, rygg, lår, armar och midja (kärlekshandtag).

Fettsugning av mage

Ett av de vanligaste och faktiskt mest tacksamma områdena att fettsuga är just magen. Magen är besvärlig att banta bort eller träna bort i många fall och särskilt under delen (under naveln) av magen är svårbearbetad. Här lämpar sig fettsugningen väl. Man kan oftast suga ut ansenliga mängder fett och samtidigt jobba effektivt med skintightening för att få en fin åtstramning av huden efter en fettsugning av magen. Hur stora volymer man kan få bort varierar givetvis och är något man diskuterar på förhand med kirurgen.

Fettsugning av midja

Även fettsugning av midja är ett mycket vanligt område där framförallt kvinnor ibland kan känna sig missnöjda med sina höga höfter och avsaknad av en tydlig midja. Detta område kallas även för kärlekshandtagen eller magsidor och området är mycket tacksamt att fettsuga då man i regel snabbt kan se tydliga skillnader.

Fettsugning av rygg

Ryggen är ett område som med åren binder en hel del fett. Särskilt i de nedre delarna av ryggen. Fettsugning av rygg och uppåt skuldrorna är vanligt, framförallt bland människor som är över 40 år.

Fettsugning av haka

Ett väldigt vanligt område, med stora variationer i åldrarna. Fettsugning av haka går snabbt och är effektivt med framförallt Smartlipo-tekniken där operationen genomförs under lokalbedövning och där operationsförloppet är mindre än 1 timme. Resultat kan ses i princip omgående och i synnerhet redan efter 1-2 veckor när svullnaden lagt sig.

Pris för fettsugning?

Fettsugning är vår kärnverksamhet och något vi har jobbat med sedan 2002. Vår långa erfarenhet inom området är välkänd bland aktörer i branschen och bland patienterna. Vi har idag kunder från Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Västerås, Uppsala och många andra storstäder i landet och erbjuder alltid konkurrenskraftiga priser. Samtliga våra riktpriser inom alla områden finns på hemsidan under prislistan. Variationer kan dock förekomma och i slutändan är det en individuell bedömning som kirurgerna gör som sätter slutpriset. Kontakta oss gärna för mer information kring pris för fettsugning.

Specialpriser

För de som bor en bit ifrån Uppsala, där samtliga operationer genomförs, så erbjuder vi specialpriser där vi i vissa fall ersätter resekostnader och eventuell övernattning. Kontakta oss för mer information om detta.

Resultat efter en fettsugning

Slutresultat brukar kunna ses efter 6 månader men kan dröja upp till 12 månader. Men i 90 procent av fallen ses resultat mycket snabbare, redan efter några veckor i många fall. Detta är mycket individuellt och beror på kroppens läkningsförmåga, graden av svullnad osv. Här nedan kan vissa före och efter bilder ses. Samtliga är tagna innan 6 månader passerat från fettsugningsingreppet. Samtliga är via Smartlipo-tekniken och utförande kirurg är Dr Vilyam Melki.

Före & Efter en fettsugning

Fettsugning av lår, ben & bakdel mha smartlipo

Fettsugning av lår, ben & bakdel mha smartlipo

Fettsugning av lår, ben & bakdel mha smartlipo

Fettsugning av lår, ben & bakdel mha smartlipo

Gynekomasti Uppsala

Gynekomasti Uppsala

Gynekomasti Uppsala

Gynekomasti Uppsala

Fettsugning helbuk, Uppsala

Fettsugning helbuk, Uppsala

Fettsugning mage, Uppsala

Fettsugning mage, Uppsala

Fettsugning, framsida mage

Fettsugning, framsida mage

Fettsugning, armar

Fettsugning, armar

Fettsugning, nedre buk

Fettsugning, nedre buk

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, haka

Fettsugning, insida lår

Fettsugning, insida lår


Vi önskar dig varmt välkommen till Estetikum i Uppsala.

Snabbfakta

Metoder: Smartlipo, Traditionell, Bodytite och Body-jet

Var?: Uppsala

Unikt: Vi är ledande inom detta område