Fettsugning Bodytite

Bodytite är radiofrekvensfettsugning som med hjälp av radiovågor avlägsnar fett. Oönskat fett på diverse kroppsdelar kan därmed reduceras. Hudåtstramning kan även åstadkommas med Bodytite.

BodyTite är radiofrekvensfettsugning

BodyTite är en relativt ny och avancerad fettsugningsmetod. Metoden stramar upp huden samtidigt som den avlägsnar oönskade fettansamlingar genom att använda sig av den senaste tekniken inom RFAL, som är en förkortning av radiofrekvensfettsugning.

BodyTite är en vidareutveckling av fettsugning med tillförd energi. Energin i form av radiovågor som avges från fettsugningskanylen övervakas och styrs via en elektrod som finns på hudytan. Energin smälter fettet, bränner mindre kärl och stimulerar till att huden dra ihop sig. BodyTite kan avge sju ggr så mycket energi jämfört med andra metoder på marknaden och förkortar därmed operationstiden. Samtidigt är kanylen inte lika flexibel som den lasersond som Smartlipo använder, varför Smartlipo kan vara att föredra på vissa områden. Vidare innehåller BodyTite konceptet, förutom fettsugning, ytterligare behandlingsfunktioner som FaceTite, NeckTite, CelluTite. Jämfört med traditionell fettsugning är fördelarna kortare operationstid, mindre svullnad och blåmärken, snabbare återhämtning och potentiellt bättre hudåtstramning.

Vi på Estetikum kan erbjuda dig marknadens bästa metoder/tekniker inom kroppsformande kirurgi, vilket ger oss en unik möjlighet att skräddarsy din behandling efter dina förutsättningar. Vi fortsätter strävan mot att bli den ledande kliniken i Sverige inom fettsugning (mer info).

BodyTite – Ett alternativ inom kroppsformande kirurgi

Vid en traditionell fettsugning avlägsnas, i första hand, enbart lokaliserade fettansamlingar, medan BodyTite tekniken avlägsnar lokaliserade fettansamlingar samtidigt som hudkostymen stramas upp.

Fördelar med BodyTite

Fördelarna med BodyTite är att radiovågsenergin smälter fettet samtidigt som tekniken mäter temperaturen runt och vid det behandlande området. Energin ger en sammandragning av bindväven i huden och vävnaden samt stimulerar till nybildning av kollagenvävnad, vilket ger en hudåtstramande effekt. BodyTite kombinerar, fettsugning och hudåtstramning under samma behandlingstillfälle. Fördelarna med BodyTite är att, i jämförelse med t.ex. traditionell fettsugning, radiovågsfrekvensfettsugning åstadkommer en bättre hudåtstramning i det behandlade området.

Inför operation

Innan du bokar tid för en operation träffar du någon av våra specialister inom plastikkirurgi. Vid konsultationen får du utförlig information om våra behandlingar samt information om dina förutsättningar inför en eventuell operation.

Operation med BodyTite

BodyTite utförs i lokalbedövning tillsammans med avslappnande medel, men det är även möjligt att utföra ingreppet med narkos. Allt beroende på dina önskemål samt vad du och din specialistläkare blivit eniga om på konsultationen, beroende på område och behandlingens omfattning.

Vid operation placeras små snitt i hudveck vid det område som ska behandlas. Snitten är ca 5 mm långa, men smala, och lämnar obetydliga ärr. Därefter injiceras koksaltslösning blandad med lokalbedövning i området. Vid radiofrekvensfettsugning (BodyTite) förs sedan en tunn kanyl in genom snittet. Kanylen är ihålig och försedd med en radiovågs avgivande elektrod och elektrod är sammankopplad med en platta som ligger på huden.  De sammankopplade elektroderna gör att energin styras uppåt och in i underhuden samtidigt som tekniken mäter temperaturen på hudytan. Värmeenergin från radiovågorna smälter fettcellerna och den ihåliga kanylen suger ut fettet.

Efter en operation

När din fettsugning är avslutad vilar du ut på kliniken och vi mäter ut en gördel som är till för att förhindra svullnad. Den skall du bära dag och natt i två veckor och därefter dagtid under ytterligare två veckor. Du är i god form direkt efter ingreppet och går hem samma dag. Det är inte nödvändigt med sängläge efter en fettsugning- tvärtom så är det en fördel att om du är i rörelse efter ingreppet. Kraftigare ansträngningar bör du dock undvika de första två veckorna. Måttlig smärta kan kännas i operationsområdet efter en fettsugning, vilket brukar gå att hålla under kontroll med vanliga värktabletter.

De flesta patienterna är tillbaka på arbetet redan inom några dagar, men vid större behandlingar och hos patienter som har ett tyngre arbete kan längre ledighet vara nödvändigt. Efter ca fyra veckor kan du motionera som vanligt.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med kirurg. Där kommer du få genomgå klinisk undersökning, noggrann analys av just din problematik och få fulltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst. Kontakta vår specialistklinik i Sollentuna

Snabbfakta

Fördelar: Avlägsnar fettansamlingar och stramar upp huden

Nackdelar: Passar inte alla människor

Operation: Under lokalbedövning

Call Now Button