Fettsugning Body-jet

Body-jet är en vattenassisterad fettsugningsteknik för större fettsugningar som kan kombineras med fettransplantation för kroppskonturering. B.la. kan fettet användas för en bröstförstoring.

Body-jet: vattenassisterad kroppsskulptering (WAL)

WAL (Water-jet Assisted Liposuction) är en vattenassisterad fettsugningsteknik som ibland kan genomföras med patienten i vaket tillstånd, med hjälp av lokalbedövning, men ofta kräver att patienten sövs.

Metoden innebär att man med en tunn kanyl injicerar en lösning, under högt tryck, bestående av lokalbedövning samt koksalt i fettvävnaden. Trycket i vätskan möjliggör att fettcellerna ”spolas loss” från fettdepån. Därefter suger man ut de lösgjorda fettcellerna tillsammans med vätskan man sprutat in. Fördelen med WAL jämfört med Smartlipo är att fettcellerna som man får ut vi WAL är levande och kan användas för att t ex fylla ut andra kroppsområden såsom bröst eller stuss.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med kirurg. Där kommer du få genomgå klinisk undersökning, noggrann analys av just din problematik och få fulltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst. Kontakta vår specialistklinik i Uppsala.

Snabbfakta

Fördelar: Möjlighet att transplantera fett

Hur?: Med vatten avlägsnas fett och formar kroppen

Operation: Under lokalbedövning

Call Now Button