Support

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 018-501 505 eller använd nedanstående formulär:

Bukplastik

Bukplastik är ett ingrepp för att ta bort överskottshud efter exempelvis en graviditet eller kraftig viktnedgång, som inte kan tränas bort. Vid ingreppet avlägsnas överskottshud, och överflödigt fett, och om bukmuskulaturen har glidit isär så kan denna stramas/sys ihop.

Liten eller stor bukplastik

Det finns olika omfattningar av bukplastik-operationer och oftast kombineras ingreppet med fettsugning. Vid en liten bukplastik räcker det oftast med en kombination av borttagning av överskottshud samt fettsugning. Vid en stor bukplastik behöver man även strama åt bukmuskulaturen.

Hur går en bukplastik till?

En bukplastik utförs i narkos och kräver att du övernattar på klinikens vårdavdelning en natt. Ingreppet utförs därför hos vår samarbetsklinik i Stockholm. Beroende på arbetssituationen är det möjligt att återgå till arbetet inom 10-14 dagar. Det är viktigt att undvika att anstränga sig så att puls och blodtryck inte ökar de första veckorna.

För att genomgå operation

Det första steget är alltid en konsultation med kirurg. Då erhålls all information om vad vi kan göra för dig, hur ingreppet går till samt genomförande av klinisk undersökning. Efter denna presenteras vilket som är det bästa alternativet för just dig.

Snabbfakta

Timmar på kliniken: 24 timmar

Sjukskrivning: 2-4v

Vanligt: Kombinera med fettsugning

Sker i: Narkos

Pris: från 35 000 kr