Var på kroppen kan jag utföra fettsugning?

Med fettsugning kan du få bort fett som är svårt att komma åt med träning och kost. Normalt kan hela kroppen behandlas. Det krävs en undersökning och individuell plan för varje fettsugning.

Fettsugning av kroppens alla områden

Rent praktiskt så går det att fettsuga i stort sett alla kroppsområden. Men det är förstås så att denna typ av operation är koncentrerad till vissa specifika områden. Det ska också sägas att det är skillnad mellan fettsugning på grund av en fettsjukdom som till exempel lipödem och en rent estetisk behandling.

Exempel på områden som kan fettsugas är:

  • Mage
  • Lår
  • Höft
  • Överarmar
  • Rygg
  • Haka

Med fettsugningen så går det att skulptera området där fettet har skapat en viss form. Under hakan kan det se ut som en rund påse. Den går att få bort med olika typer av fettsugning. På samma vis kan det fungera att forma området omkring insidan av låren såväl som höfter och mage.

När flera områden behöver fettsugas

Om det är så att du har flera områden som behöver fettsugning så kan det vara så att du får komma in för operation vid flera tillfällen. I vissa fall går det att genomföra fettsugning av olika områden vid samma tillfälle.

Kirurgen kommer att se på omfattning av fettansamlingar och vad som är möjligt att göra under en operation. Vid fettsugning med Smartlipo och i lokalbedövning så behövs ingen övernattning. Du kan åka hem samma dag.

Estetiken är viktig

Oavsett om du behöver fettsugning på grund av sjukdom eller om du helt enkelt vill skulptera om din kropp så står estetiken i fokus. De små ingångshål som görs för att få ut fett lämnar inga bestående ärr efter sig.


Blogg Tillbaka
Call Now Button