Gör fettsugning ont under och efter operation?

Vi på Estetikum utför fettsugningen i lokalbedövning. Man känner normalt ingen som helst smärta under operationen. Direkt efter behandling så är man i regel svullen och de små ingångshål som har gjorts i huden läker av sig själva.

Hur ont gör det under fettsugning?

Under en fettsugning gör det inte ont. Det beror på att du har fått bedövning. En fettsugning bör inte vara smärtsam men det är också en fördel att du slappnar av under operationen. Därför ges oftast lugnande mediciner innan operationen startar.

Hur ont har du efter fettsugning?

På grund av den bedövning du får för fettsugning så bör du inte känna någon smärta i upp till ett dygn efter genomförd operation. Det är klart att den svullnad som uppstår kan upplevas som lite obehaglig. Men någon större smärta ska det inte vara fråga om.

När du väl börjar känna smärta så är det mer som ömhet i det område som har fettsugits. Det kan liknas vid känslan av att ha träningsvärk. Det kan ta några veckors tid innan den här typen av värk försvinner efter en fettsugning.

Större ingrepp känns mer

Det ska också sägas att det blir mer svullnad och ömhet om du suger fett från ett större område. Dessutom är vissa områden på kroppen känsligare än andra.

Det finns sätt att behandla värk efter fettsugning. Utöver vanliga smärtstillande medel så kan massagen du applicerar för att hjälpa läkning av ärr också vara en hjälp. Sedan så är det ju bra att veta om att ömhet och svullnad efter fettsugning är helt normalt. Du kan känna dig lugn då du vet att detta kommer att gå över inom några veckors tid. Kanske snabbare än så.


Blogg Tillbaka
Call Now Button