Estetikum utbildar kring lipödem

Estetikums överläkare Vilyam Melki höll den 12 oktober 2020 föredrag på Karolinska Universitetssjukhus kring hur fettsugning i lokalbedövning, i kombination med Skintightening, kan underlätta för kvinnor med lipödem på ett snabbt och säkert sätt.

Måndagen den 12 oktober hölls en utbildningsdag på Karolinska Universitetssjukhus kring diagnosticering, bemötande och behandling av lipödem, som är en kronisk sjukdom där störningar i fettvävnaden innebär symmetriskt förstorade ben, lår eller rumpa trots att resten av kroppen kan vara normalviktig. Det är ett stort problem bland många kvinnor idag och Estetikum har en lång och bred erfarenhet av att utföra fettsugningar i lokalbedövning i syfte att hjälpa och underlätta för patienter med lipödem att kunna återgå till ett normalt liv utan begränsningar i vardagen.

Estetikum har tagit fram en speciell metod där man kombinerar fettsugning i lokalbedövning med så kallad Skintightening för att få till bästa möjliga estetiska resultat och även kunna suga ut betydande mängder fett. Detta möjliggör också för patienten att snabbare kunna återgå till vardagliga rutiner jämfört med vid narkosoperationer. Metoden, som baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet, har utformats för att försöka hjälpa en drabbad patientgrupp.

Överläkare Vilyam Melki föreläste på Karolinska och hela presentationsmaterialet hittar du HÄR.


Nyheter Pressmeddelanden Blogg Tillbaka
Call Now Button